opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Presentació de l’exposició La lluita Antifranquista i la Transició a la Conca de Barberà


Programa de ràdio “La casa de palla” dedicat als Territoris Creatius

El dijous, 28 de juliol, s’inaugurà “La lluita antifranquista i la Transició a la Conca de Barberà” a la Casa de la Generalitat de Tarragona.

La mostra es podrà veure fins al 16 de setembre als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona al carrer Major, 14.

La inauguració de l’exposició va ser presentada per la directora del Centre d’Art de Tarragona, Cèlia del Diego, el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, i els artistes Lídia Porcar i Jordi Martorell.

A l’exposició que es realitza al vestíbul i a la sala d’actes de la Casa de la Generalitat es mostren un conjunt de vitrines amb alguns records de l’època que ajuden a contextualitzar el projecte: adhesius, pòsters, cintes de casset, discs, llibres, samarretes…, de les col·leccions particulars de l’Antoni  Serrano, la Montserrat Farriol, el Juan Molina, el Ramon Maria Huguet, el Ramon Esteve, la Pilar Magrinyà i els dos artistes.

A la sala d’actes, de les nou del matí fins les dues del migdia, i de dilluns a divendres es poden veure tots els vídeos que composen el projecte i on es tracten temes com la creació de CCOO o la Unió de Pagesos, La Marxa de la Llibertat, el naixement del Bàsquet femení a Montblanc, l’activitat de les Joventuts Comunistes de Catalunya i el PSUC, la recuperació de les festes populars, el Congrés de Cultura Catalana, l’Escoltisme, etcètera.

Dos ordinadors, just a l’entrada del vestíbul, permeten als visitants mirar i escoltar, a la carta, tots els àudios i vídeos que componen el projecte.

Video de presentació de la Lluita Antifranquista_exposició Territoris Creatius Tarragona 2011

L’exposició mostra vídeos i àudios creats per La Veu Jove de la Conca sota la direcció de Jordi Martorell i Lídia Porcar, en el marc d’un projecte subvencionat pel “Ministerio de la Presidencia del Gobierno de España”.

Durant les intervencions de presentació del projecte es va fer èmfasi en el caràcter voluntàriament polèmic del projecte en el context de la creació artística contemporània pel que suposa d’apropament als formats de video-documental i d’implicació de l’activitat artística en l’activitat social i cultural local.

Print Friendly
Similar posts
 • Marxa de la Llibertat 1976 1ª part. Vídeo documental sobre la Marxa de la Llibertat de l’estiu de 1976 a la Conca de Barberà. Deu testimonis parlen dels esdeveniments que van convertir Montblanc en el lloc de trobada dels marxaires que demanaven Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia. El juliol de 1976, a diferents poblacions de Catalunya va començar la Marxa de la [...]
 • El bàsquet femení a Montblanc. Vídeo on la Núria Martí i Zapateri ens parla dels començaments del bàsquet femení als anys 50 a Montblanc.   Projecte “La lluita antifranquista i la Transició a la Conca de Barberà”. produït per La Veu Jove de la Conca, amb l’ajut del “Ministerio de la Presidencia del Gobierno de España”.       [...]
 • RUE TRAVERSIÈRE (El llibre). Una història de la resistència antifranquista a França. La lluita clandestina antifranquista, tant a dins com a fora de l’Estat espanyol, és plena  d’històries  anònimes protagonitzades per individus que, de manera constant i infatigable, colpejaren els intestins de la dictadura i tractaren d’ensorrar el règim imposat per les armes el 1939. Els seus relats i vivències no formen part de [...]
 • Un cel de plom Barcelona homenatja Neus Català amb motiu de la publicació d’Un cel de plom. L’escriptora Carme Martí ha narrat la vida de Català, entre les que hi ha les vivències als camps de concentració de Ravensbrück i de Holleischen. Neus Català (Els Guiamets, Tarragona, 1915) va sobreviure al camp de concentració alemany de Ravensbrück i al [...]
 • Territoris Creatius “Tarragona ... TAC 12, el canal públic de TDT del Camp de Tarragona, s’ha fet ressò de l’exposició La lluita antifranquista i la Transició a la Conca de Barberà que es presenta ala Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, en el marc de la programació de Territoris Creatius. L’exposició, produïda per La Veu Jove de [...]

2 Comments

 1. Joan Treserres Joan Treserres
  5 agost 2011    

  Estic francament il.lusionat per aquest video-resum que reflecteix el contingut de l’exposició. Espero durant aquest mes d’agost, poder visitar l’exposició a Tarragona

 2. Peter Peter
  5 agost 2011    

  Acabo de visionar a través d’aquesta web tots els vídeosrelacionats amb la Transició i la lluita antifranquista.
  El treball fet pels artistes i per l’equip que durant un any es va dedicar al muntatge és sensacional.
  Treballs com aquest són els que fan falta per poder recuperar la nostra memòria històrica.
  Felicitats també a l’Associació La Veu Jove de la Conca per liderar aquests treballs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....


El Foradot

Opinió. -Dolors Feliu. .

Independència, transitorietat i recerca de la felicitat..

La Llei catalana garantirà tot el que calgui perquè la nostra societat funcioni ordenadament si surt el ‘sí’ al referèndum....


El Foradot

Opinió. -Enric Casulleras .

És així de senzill..

Al segle XXI les societats democràtiques resolen les qüestions de sobirania sotmetent-les a referèndums....


El Foradot

Opinió. -Ricard Gomà .

Estat de Benestar: canvi de prioritats i sobirania.

Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania....


El

Opinió. - Ramon Tremosa

Abans pobra que catalana.

El 8 de març de 2016 el Parlament Europeu (PE) va aprovar un reglament de ports que imposa l’autonomia portuària a Espanya, fent costat així una reivindicació històrica dels ports catalans.....


El

Opinió. - Jofre Llombart

O juguem tots, o punxem la pilota,.

La incapacitat de resoldre qüestions quotidianes ha dut a voler la independència moltes persones que no s’ho plantejaven.......

Veritats d'una trajectoria 13

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.