opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Grallers de l’Espluga, 25 anys.

Els Grallers de l’Espluga congregaran tots els seus membres des de 1992 per celebrar 25 anys

Un acte al Teatre del Casal repassarà tota la història del grup

 

Els Grallers de l’Espluga de Francolí celebren aquest any 25 anys de la seva creació, l’any 1992, per iniciativa d’un grup de cantaires de la Coral Espluguina i del graller, llavors resident a l’Espluga, Josep Prats, que en va ser el primer president i professor. El grup va crear –se el mes de març, i per la Festa Major d’aquell any va fer la seva primera actuació. Des de llavors fins ara han passat per l’entitat més de 70 grallers i percussionistes, la majoria dels quals participaran el proper 23 de juliol a l’acte commemoratiu ’25 anys de Grallers’ que es celebrarà a les 12 del migdia al Teatre del Casal de l’Espluga. L’acte estarà adreçat a tota la població en general.

L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, entitat que des del 23 de juliol de 2013 engloba el grup de Grallers, la Colla Gegantera i el grup de Nans, ha preparat una celebració que s’inclou a un programa d’actes més ampli que inclou també la celebració dels 10 anys dels Gegants Neolítics Gorg i Spluc, el 22 de juliol amb una trobada gegantera; i el naixement dels Gegantons Neolítics Terra i Pastor, el 27 de juliol. Tot plegat, converteix aquest 2017 en un any altament simbòlic per la cultura popular espluguina.

Dinar de celebració i actuació del grup ‘So Nat’

L’acte de commemoració dels 25 anys dels Grallers de l’Espluga incorporarà diferents sorpreses i actuacions, a l’escenari del Teatre del Casal, amb l’objectiu de mostrar i explicar l’evolució del grup de grallers durant aquest quart de segle, i el pas de les diferents generacions que l’han mantingut actiu fins a dia d’avui. A les dues del migdia, tindrà lloc un dinar de celebració al Jardí dels Francolins, al qual ja s’han convocat la setantena de persones que des del 1992 fins ara han passat pel grup. Després de dinar, hi haurà un Ball de Gralles, obert a tothom, al mateix Jardí del Francolins, a càrrec del grup ‘So Nat’.

Print Friendly
Similar posts
  • La Guàrdia dels Prats. L’Arxiu Comarcal presenta a la Guàrdia una exposició documental sobre el poble. El dissabte 22 de juliol a les 7 de la tarda tindrà lloc la inauguració de l’exposició La Guàrdia dels Prats. Identitat i veïnatge al Local Social del poble. Es tracta d’una mostra de documentació dels fons del propi Ajuntament de la Guàrdia [...]
  • Acampada Jove 2017. 30.000 joves, nou èxit de public. L’Acampada Jove, el festival políticomusical ha tancat amb més de 30 mil joves, gaudint dels concerts el dijous dia 13 de Miquel del Roig – Xeic! – JoKB – La Pegatina – Aspencat – Doctor Prats – La Terrasseta de Preixens – DJ OGT El divendres dia 14 de [...]
  • Visita especial al Monestir de Poblet... Es tracta d’un dels actes de 2017 · Any Alabastre Sarral. El passat dissabte 15 de juliol un grup de 62 sarralencs i sarralenques feia una visita especial al Monestir de Poblet en el marc d’una de les activitats programades per celebrar el centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. La visita, [...]
  • Veritats d’una trajectòria «16». Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos en la seva primera formació. Ens comenta les actuacions a la Boite de l’Hotel Lauria, a la sala de festes Maxim’s [...]
  • Pobles de la Península Ibérica. Amb noms sorprenents. Viatjant per Espanya es troben un munt de pobles amb noms sorprenents, els quals imposa al viatger fer tota classe d’apreciacions, ja que n’hi ha de totes mena: jocosos, alegres, amenaçants, bondadosos, gastronòmics, malsonants i fins i tot algun d’esgarrifant. En la relació que adjuntem ho poden veure. Curiosament tots aquests pobles, [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

Pobles de la Península Ibérica. .

Curiosament tots aquests pobles, –salvant-ne dos que citarem–, estan molt orgullosos d’ostentar aquets noms i no han volgut canviar-los malgrat se’ls hi ha donat facilitats per fer-ho ....


acampada

Acampada Jove Montblanc 2017 -.- El 13, 14 i 15 de juliol

Vídeo resum de l'Acampada Jove 2016. Montblanc

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.