opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Interès de les investigacions sobre l’Alabastre.

La conferència va anar a càrrec del geòleg i investigador en petrologia aplicada Josep Gisbert Aguilar.

Segueixen les activitats organitzades en motiu de la celebració del centenari de la obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. Aquest divendres 9 de juny a les 20h la Sala Josep Puig Torné de l’Ajuntament de Sarral acollia la xerrada “Interès de les investigacions sobre l’alabastre”, que tenia com a objectiu fer relacionar als assistents les pedreres amb les peces artístiques d’alabastre a més de fer entendre l’estudi de les patologies respecte a les aplicacions tecnològiques modernes.

Per aquest motiu la conferència es va dividir en dues parts per tal de donar a conèixer als assistents detalls tals com la composició i similitud de l’alabastre amb d’altres minerals.

La xerrada va anar a càrrec del geòleg i investigador en petrologia aplicada Josep Gisbert Aguilar, professor titular de Petrologia i Geoquímica al Departament de Ciències de la Terra de la Universidad de Zaragoza, investigador en temes de petrofísica i roques industrials, director de l’equip d’investigació Arobtante-Geotransfer entre d’altres. Durant el període 2014 – 2016 ha estat investigant en temes d’utilitats de l’alabastre i emissió musical de les roques.

Aquesta és la sisena activitat organitzada en motiu de 2017 · Any Alabastre Sarral. Conferències com aquesta tenen com a objectiu divulgar l’alabastre i reivindicar la importància que aquesta pedra natural té a Sarral així com fer arribar les virtuts d’aquest mineral al públic.

Al llarg del mes de juliol, coincidint amb la Festa Major del municipi, estan previstes noves activitats per celebrar aquesta efemèride.

 Foto: Cristina Requena // ©Ajuntament de Sarral

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.