opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Interès de les investigacions sobre l’Alabastre.

La conferència va anar a càrrec del geòleg i investigador en petrologia aplicada Josep Gisbert Aguilar.

Segueixen les activitats organitzades en motiu de la celebració del centenari de la obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. Aquest divendres 9 de juny a les 20h la Sala Josep Puig Torné de l’Ajuntament de Sarral acollia la xerrada “Interès de les investigacions sobre l’alabastre”, que tenia com a objectiu fer relacionar als assistents les pedreres amb les peces artístiques d’alabastre a més de fer entendre l’estudi de les patologies respecte a les aplicacions tecnològiques modernes.

Per aquest motiu la conferència es va dividir en dues parts per tal de donar a conèixer als assistents detalls tals com la composició i similitud de l’alabastre amb d’altres minerals.

La xerrada va anar a càrrec del geòleg i investigador en petrologia aplicada Josep Gisbert Aguilar, professor titular de Petrologia i Geoquímica al Departament de Ciències de la Terra de la Universidad de Zaragoza, investigador en temes de petrofísica i roques industrials, director de l’equip d’investigació Arobtante-Geotransfer entre d’altres. Durant el període 2014 – 2016 ha estat investigant en temes d’utilitats de l’alabastre i emissió musical de les roques.

Aquesta és la sisena activitat organitzada en motiu de 2017 · Any Alabastre Sarral. Conferències com aquesta tenen com a objectiu divulgar l’alabastre i reivindicar la importància que aquesta pedra natural té a Sarral així com fer arribar les virtuts d’aquest mineral al públic.

Al llarg del mes de juliol, coincidint amb la Festa Major del municipi, estan previstes noves activitats per celebrar aquesta efemèride.

 Foto: Cristina Requena // ©Ajuntament de Sarral

Print Friendly
Similar posts
  • GALÍCIA la Costa da Morte. Article original del Dr. Enric Sánchez Cid Condensat per a publicar-lo a La Veu Jove, per Josep M. Contijoch I.- A COSTA DA MORTE La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo. Aquest recorregut el va iniciar el doctor [...]
  • I de quan Barberà era mar. Miquel Àngel Anadón presenta la seva obra escultòrica sota el títol “…i de quan Barberà era mar” amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola. Sota el lema de DIVERTIMENTOS, Anadón ens presentarà “animalons” de mar de grans dimensions que vivien a les aigües de Barberà [...]
  • Del no-res. Alumnes de 2º ESO  trimestre  1º del curs 2016/2017 de l’Institut Martí l’Humà. Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència: haver estat a la presó. El fet d’haver estat a la presó li limita les opcions per escollir la vida que vol tindre. [...]
  • Concert de Sopa de Cabra. Sopa de Cabra actuarà el 19 d’agost a Santa Coloma de Queralt   El grup gironí, Sopa de Cabra, serà el cap de cartell de la festa major de Santa Coloma de Queralt dins la gira Sopa de Cabra tanca el cercle. L’actuació tindrà lloc el dissabte 19 d’agost al pati de l’emblemàtic castell dels Comtes [...]
  • La Fita Colomina. La Fita Colomina és una cursa POPULAR d’orientació. A la sortida es dona un mapa amb uns punts marcats i un xip per marcar cada fita. A partir d’aquí els corredors han d’intentar aconseguir passar per totes les fites en el menor temps possible i en l’ordre corresponent. Cadascú pot dur a terme la cursa [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.