opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

L’Arxiu presenta Vine a l’Arxiu!

En plena Setmana Internacional dels Arxius, l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) presenta el quadern pedagògic Vine a l’Arxiu!

L’acte es va dur a terme el passat dimecres dia 5 de juny a la seu del Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà on també hi van assistir representants de les escoles montblanquines.

El quadern és destinat als alumnes de primària, concretament de cicle superior. Es tracta d’un senzill dossier que consta de dues parts, una per treballar durant la visita a l’Arxiu i, una altra, per aprofundir conceptes, a desenvolupar a l’escola.

De fet, els alumnes de 5è de primària de l’escola montblanquina Mare de Déu de la Serra, prèviament ja en van realitzar un prova pilot. Al mes de maig es va realitzar la visita al nostre centre on van treballar la primera part de quadern. El passat dijous dia 8 de juny, a la mateixa escola, es va dur a terme la cloenda. Després d’haver treballat a l’escola els conceptes apresos a l’Arxiu i fer-ne treballs complementaris, els alumnes van presentar les seves conclusions. Dos representants de l’ACCB van assistir a l’acte. Un acte que va ser molt pedagògic per l’extrem treball que havien realitzat els alumnes, tot desenvolupant el dossier.

El quadern Vine a l’Arxiu, se suma a les diferents propostes educatives que fins ara ja dúiem a terme: les visites guiades a l’Arxiu fetes a mida, l’assessorament en la confecció de treballs de recerca d’ESO i batxillerat, i el taller didàctic Mira quina foto! ideat per a estudiants d’ESO i de batxillerat.

Creiem essencial mantenir un contacte directe de col·laboració amb els centres educatius comarcals i nacionals, des del nivell d’ensenyament de primària fins a l’universitari. L’objectiu del nostre servei didàctic és donar a conèixer l’Arxiu i les funcions que desenvolupa, a banda de divulgar el patrimoni documental històric que custodiem. Per tot això, des de l’ACCB intentem acompanyar els estudiants en els seus inicis en el camp de la investigació històrica.

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.