opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

L’Arxiu presenta Vine a l’Arxiu!

En plena Setmana Internacional dels Arxius, l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) presenta el quadern pedagògic Vine a l’Arxiu!

L’acte es va dur a terme el passat dimecres dia 5 de juny a la seu del Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà on també hi van assistir representants de les escoles montblanquines.

El quadern és destinat als alumnes de primària, concretament de cicle superior. Es tracta d’un senzill dossier que consta de dues parts, una per treballar durant la visita a l’Arxiu i, una altra, per aprofundir conceptes, a desenvolupar a l’escola.

De fet, els alumnes de 5è de primària de l’escola montblanquina Mare de Déu de la Serra, prèviament ja en van realitzar un prova pilot. Al mes de maig es va realitzar la visita al nostre centre on van treballar la primera part de quadern. El passat dijous dia 8 de juny, a la mateixa escola, es va dur a terme la cloenda. Després d’haver treballat a l’escola els conceptes apresos a l’Arxiu i fer-ne treballs complementaris, els alumnes van presentar les seves conclusions. Dos representants de l’ACCB van assistir a l’acte. Un acte que va ser molt pedagògic per l’extrem treball que havien realitzat els alumnes, tot desenvolupant el dossier.

El quadern Vine a l’Arxiu, se suma a les diferents propostes educatives que fins ara ja dúiem a terme: les visites guiades a l’Arxiu fetes a mida, l’assessorament en la confecció de treballs de recerca d’ESO i batxillerat, i el taller didàctic Mira quina foto! ideat per a estudiants d’ESO i de batxillerat.

Creiem essencial mantenir un contacte directe de col·laboració amb els centres educatius comarcals i nacionals, des del nivell d’ensenyament de primària fins a l’universitari. L’objectiu del nostre servei didàctic és donar a conèixer l’Arxiu i les funcions que desenvolupa, a banda de divulgar el patrimoni documental històric que custodiem. Per tot això, des de l’ACCB intentem acompanyar els estudiants en els seus inicis en el camp de la investigació històrica.

Print Friendly
Similar posts
  • GALÍCIA la Costa da Morte. Article original del Dr. Enric Sánchez Cid Condensat per a publicar-lo a La Veu Jove, per Josep M. Contijoch I.- A COSTA DA MORTE La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo. Aquest recorregut el va iniciar el doctor [...]
  • I de quan Barberà era mar. Miquel Àngel Anadón presenta la seva obra escultòrica sota el títol “…i de quan Barberà era mar” amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola. Sota el lema de DIVERTIMENTOS, Anadón ens presentarà “animalons” de mar de grans dimensions que vivien a les aigües de Barberà [...]
  • Del no-res. Alumnes de 2º ESO  trimestre  1º del curs 2016/2017 de l’Institut Martí l’Humà. Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència: haver estat a la presó. El fet d’haver estat a la presó li limita les opcions per escollir la vida que vol tindre. [...]
  • Concert de Sopa de Cabra. Sopa de Cabra actuarà el 19 d’agost a Santa Coloma de Queralt   El grup gironí, Sopa de Cabra, serà el cap de cartell de la festa major de Santa Coloma de Queralt dins la gira Sopa de Cabra tanca el cercle. L’actuació tindrà lloc el dissabte 19 d’agost al pati de l’emblemàtic castell dels Comtes [...]
  • La Fita Colomina. La Fita Colomina és una cursa POPULAR d’orientació. A la sortida es dona un mapa amb uns punts marcats i un xip per marcar cada fita. A partir d’aquí els corredors han d’intentar aconseguir passar per totes les fites en el menor temps possible i en l’ordre corresponent. Cadascú pot dur a terme la cursa [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.