opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Els alumnes visiten l’Arxiu.

Els alumnes de 1r de batxillerat de l’Institut Martí l’Humà visiten l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

La visita és la part pràctica de les explicacions que el director de l’Arxiu els hi va donar el passat més de maig amb una xerrada al mateix centre.

El passat dimecres dia 7 de juny, durant la Setmana Internacionals dels Arxius, els alumnes de primer de batxillerat de l’Institut Martí l’Humà van visitar l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB).

En primer lloc, el director de l’Arxiu, Josep M. Porta, va fer una breu introducció sobre la història de l’edifici, l’Antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc. A continuació, a la sala de consulta de l’Arxiu, se’ls va mostrar una selecció de documents de diverses tipologies i sobre diferents suports; per exemple, entre d’altres, se’ls va ensenyar un pergamí signat per Carles V, el llibre d’actes de l’ajuntament de Montblanc de 1864 on s’anuncia la compra dels gegants de Montblanc, el cadastre de Montblanc de l’any 1731, un capbreu, positius fotogràfics amb imatges de Montblanc de principis del segle XX, negatius fotogràfics sobre diferents suports (plàstic, vidre), etc. 

L’objectiu és donar a conèixer les possibilitats d’estudi que ofereixen els diferents tipus de documents que es conserven en un arxiu. De fet, el passat mes de maig, el director de l’ACCB va desplaçar-se a l’Institut Martí l’Humà per oferir una xerrada sobre el Treball de Recerca.

Per altra banda, Núria Vilà, va explicar-los els diferents recursos on-line que es poden trobar al portal de la Xarxa d’Arxius Comarcals, com són els cercadors Arxius en línia i Xac Premsa.

Per acabar, Lali Albareda, va guiar una visita per les diferents sales de l’arxiu: els dipòsits, els compactes i sala de preclassificació. 

Print Friendly
Similar posts
  • GALÍCIA la Costa da Morte. Article original del Dr. Enric Sánchez Cid Condensat per a publicar-lo a La Veu Jove, per Josep M. Contijoch I.- A COSTA DA MORTE La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo. Aquest recorregut el va iniciar el doctor [...]
  • I de quan Barberà era mar. Miquel Àngel Anadón presenta la seva obra escultòrica sota el títol “…i de quan Barberà era mar” amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola. Sota el lema de DIVERTIMENTOS, Anadón ens presentarà “animalons” de mar de grans dimensions que vivien a les aigües de Barberà [...]
  • Del no-res. Alumnes de 2º ESO  trimestre  1º del curs 2016/2017 de l’Institut Martí l’Humà. Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència: haver estat a la presó. El fet d’haver estat a la presó li limita les opcions per escollir la vida que vol tindre. [...]
  • Concert de Sopa de Cabra. Sopa de Cabra actuarà el 19 d’agost a Santa Coloma de Queralt   El grup gironí, Sopa de Cabra, serà el cap de cartell de la festa major de Santa Coloma de Queralt dins la gira Sopa de Cabra tanca el cercle. L’actuació tindrà lloc el dissabte 19 d’agost al pati de l’emblemàtic castell dels Comtes [...]
  • La Fita Colomina. La Fita Colomina és una cursa POPULAR d’orientació. A la sortida es dona un mapa amb uns punts marcats i un xip per marcar cada fita. A partir d’aquí els corredors han d’intentar aconseguir passar per totes les fites en el menor temps possible i en l’ordre corresponent. Cadascú pot dur a terme la cursa [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.