opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Els alumnes visiten l’Arxiu.

Els alumnes de 1r de batxillerat de l’Institut Martí l’Humà visiten l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

La visita és la part pràctica de les explicacions que el director de l’Arxiu els hi va donar el passat més de maig amb una xerrada al mateix centre.

El passat dimecres dia 7 de juny, durant la Setmana Internacionals dels Arxius, els alumnes de primer de batxillerat de l’Institut Martí l’Humà van visitar l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB).

En primer lloc, el director de l’Arxiu, Josep M. Porta, va fer una breu introducció sobre la història de l’edifici, l’Antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc. A continuació, a la sala de consulta de l’Arxiu, se’ls va mostrar una selecció de documents de diverses tipologies i sobre diferents suports; per exemple, entre d’altres, se’ls va ensenyar un pergamí signat per Carles V, el llibre d’actes de l’ajuntament de Montblanc de 1864 on s’anuncia la compra dels gegants de Montblanc, el cadastre de Montblanc de l’any 1731, un capbreu, positius fotogràfics amb imatges de Montblanc de principis del segle XX, negatius fotogràfics sobre diferents suports (plàstic, vidre), etc. 

L’objectiu és donar a conèixer les possibilitats d’estudi que ofereixen els diferents tipus de documents que es conserven en un arxiu. De fet, el passat mes de maig, el director de l’ACCB va desplaçar-se a l’Institut Martí l’Humà per oferir una xerrada sobre el Treball de Recerca.

Per altra banda, Núria Vilà, va explicar-los els diferents recursos on-line que es poden trobar al portal de la Xarxa d’Arxius Comarcals, com són els cercadors Arxius en línia i Xac Premsa.

Per acabar, Lali Albareda, va guiar una visita per les diferents sales de l’arxiu: els dipòsits, els compactes i sala de preclassificació. 

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.