opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Fira del Llibre Ebrenc.

Els escriptors ebrencs són a les biblioteques? La Fira del Llibre Ebrenc 2017 al costat de les biblioteques públiques i escolars.

Els llibres d’escriptors de les Terres de l’Ebre o de temàtica ebrenca són prou presents a les biblioteques del territori? I a les biblioteques escolars? Ja fa temps que s’ha establert una interrelació fluida i profitosa entre bibliotecaris i bibliotecàries i l’equip de la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre, però en aquesta catorzena edició que se celebrarà del 26 al 28 de maig hi haurà accions noves que serviran per estretir encara més els vincles entre les biblioteques com a prescriptores de literatura ebrenca i la Fira, amb l’objectiu clar de fomentar encara més la presència de llibres ebrencs a les biblioteques públiques i a les dels centres escolars.

Un any més les biblioteques públiques es nodriran a la Fira

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i la Fira del Llibre Ebrenc col·laboren estretament per tercer any consecutiu per convidar les biblioteques públiques ebrenques a adquirir llibres a la Fira. L’acció farà que un total de 10 biblioteques tinguin fins a 400 € disponibles per comprar llibres ebrencs per nodrir els seus serveis. Per reforçar més encara la vinculació amb la Fira, aquesta ha organitzat una xerrada col·loqui anomenada «Els imprescindibles de la literatura ebrenca», a càrrec de Josep S. Cid, doctor en filologia i catedràtic de llengua i literatura catalanes, i un debat amb altres persones vinculades al món del llibre i les biblioteques ebrenques. Moderarà la taula M. Carme Jiménez, directora de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). Els darrers anys la visualització de la literatura feta per escriptors ebrencs o per altres escriptors d’arreu que tracten temes ebrencs ha sofert un canvi substancial en la relació amb els lectors. Les biblioteques de les Terres de l’Ebre s’han nodrit de molts d’aquests llibres i els han dinamitzat; però encara hi ha feina per assegurar que qualsevol servei públic d’aquestes característiques tingui els llibres de tots els autors imprescindibles, i la Fira del Llibre Ebrenc vol contribuir-hi.

Més llibres ebrencs a les escoles de la Ribera d’Ebre

La Fira vol millorar els fons de les biblioteques escolars ebrenques i per començar finançarà en aquesta edició un lot de cinc llibres ebrencs per a cada escola de la comarca, dos per a xiquets en edat de primària, i tres de temes de la Ribera d’Ebre oferts pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, per tal que els mestres els puguin treballar a l’aula. S’ha convidat les escoles que vinguin a la Fira per triar i remenar entre aquests llibres a l’espai de la llibreria gestionat per l’IRMU i que siguin els mateixos mestres bibliotecaris els qui escullin els títols més interessants per a la seua biblioteca. Aquesta prova pilot ha estat possible gràcies a la implicació del Centre de Recursos Pedagògics de la Ribera d’Ebre i d’una tasca prèvia per avaluar les necessitats de les escoles. “Ara fem una prova pilot, però la idea és que es pugui traslladar a la resta dels centres escolars del territori en els propers anys. Pensem que és un experiment interessant perquè fomenta entre els més menuts la lectura d’autors d’aquí i els ajuda a conèixer el seu entorn més proper”, apunta Montse Pineda, directora de la Fira.

Print Friendly
Similar posts
  • RIUBOMBORI 2017. Obertes les inscripcions al RIUBOMBORI 2017 en una edició que presenta com a novetat destacada el guardó “Reconeixement Jordi Francolí” Els grups o cantautors seleccionats per participar al festival percebran una dotació econòmica en forma de premi. La Cultural Jordi Francolí obre inscripcions als grups musicals i cantautors interessats a participar en el Festival Riubombori [...]
  • Inauguració de “Josep Darder. Retrats... El proper 26 de maig, a les set de la tarda, s’inaugurarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí l’exposició Josep Darder, retrats de llençol, una iniciativa de l’Associació Cultural Narcís Darder i del museu. L’exposició, que es podrà veure fins al 27 d’agost a la sala Maria Font, és una aproximació [...]
  • “Hospitalitat” de Jaume Vidal “Hospitalitat” guanya la votació popular d’XYZ que enguany intervindrà les torres de la Carrova i Campredó.   El projecte Hospitalitat de Jaume Vidal (Amposta 1977) ha guanyat per  votació popular la tercera edició de la convocatòria d’art públic i instal·lacions a espais singulars de les Terres de l’Ebre XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, que enguany [...]
  • “2017 · Any Alabastre Sarral” Segueixen les activitats organitzades en motiu de la celebració del centenari de la obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. Es realitzarà una cercavila i un contacontes ambientat en l’alabastre. Aquest diumenge 28 de maig està previst un acte de doble celebració, ja que a banda de “2017 · Any Alabastre Sarral”, cal destacar [...]
  • Festival Terres Catalunya. El festival terres Catalunya aposta per convertir les Terres de l’Ebre en un referent internacional del turisme sostenible.   Ja està tot a punt perquè del 31 de maig al 3 de juny se celebri a Tortosa la primera edició del terres Catalunya – INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM FESTIVAL i del congrés sobre Paisatge, [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....

Veritats d'una trajectoria 14

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.