opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Fira del Llibre Ebrenc.

Els escriptors ebrencs són a les biblioteques? La Fira del Llibre Ebrenc 2017 al costat de les biblioteques públiques i escolars.

Els llibres d’escriptors de les Terres de l’Ebre o de temàtica ebrenca són prou presents a les biblioteques del territori? I a les biblioteques escolars? Ja fa temps que s’ha establert una interrelació fluida i profitosa entre bibliotecaris i bibliotecàries i l’equip de la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre, però en aquesta catorzena edició que se celebrarà del 26 al 28 de maig hi haurà accions noves que serviran per estretir encara més els vincles entre les biblioteques com a prescriptores de literatura ebrenca i la Fira, amb l’objectiu clar de fomentar encara més la presència de llibres ebrencs a les biblioteques públiques i a les dels centres escolars.

Un any més les biblioteques públiques es nodriran a la Fira

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i la Fira del Llibre Ebrenc col·laboren estretament per tercer any consecutiu per convidar les biblioteques públiques ebrenques a adquirir llibres a la Fira. L’acció farà que un total de 10 biblioteques tinguin fins a 400 € disponibles per comprar llibres ebrencs per nodrir els seus serveis. Per reforçar més encara la vinculació amb la Fira, aquesta ha organitzat una xerrada col·loqui anomenada «Els imprescindibles de la literatura ebrenca», a càrrec de Josep S. Cid, doctor en filologia i catedràtic de llengua i literatura catalanes, i un debat amb altres persones vinculades al món del llibre i les biblioteques ebrenques. Moderarà la taula M. Carme Jiménez, directora de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). Els darrers anys la visualització de la literatura feta per escriptors ebrencs o per altres escriptors d’arreu que tracten temes ebrencs ha sofert un canvi substancial en la relació amb els lectors. Les biblioteques de les Terres de l’Ebre s’han nodrit de molts d’aquests llibres i els han dinamitzat; però encara hi ha feina per assegurar que qualsevol servei públic d’aquestes característiques tingui els llibres de tots els autors imprescindibles, i la Fira del Llibre Ebrenc vol contribuir-hi.

Més llibres ebrencs a les escoles de la Ribera d’Ebre

La Fira vol millorar els fons de les biblioteques escolars ebrenques i per començar finançarà en aquesta edició un lot de cinc llibres ebrencs per a cada escola de la comarca, dos per a xiquets en edat de primària, i tres de temes de la Ribera d’Ebre oferts pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, per tal que els mestres els puguin treballar a l’aula. S’ha convidat les escoles que vinguin a la Fira per triar i remenar entre aquests llibres a l’espai de la llibreria gestionat per l’IRMU i que siguin els mateixos mestres bibliotecaris els qui escullin els títols més interessants per a la seua biblioteca. Aquesta prova pilot ha estat possible gràcies a la implicació del Centre de Recursos Pedagògics de la Ribera d’Ebre i d’una tasca prèvia per avaluar les necessitats de les escoles. “Ara fem una prova pilot, però la idea és que es pugui traslladar a la resta dels centres escolars del territori en els propers anys. Pensem que és un experiment interessant perquè fomenta entre els més menuts la lectura d’autors d’aquí i els ajuda a conèixer el seu entorn més proper”, apunta Montse Pineda, directora de la Fira.

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.