opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Fira del Llibre Ebrenc.

Els escriptors ebrencs són a les biblioteques? La Fira del Llibre Ebrenc 2017 al costat de les biblioteques públiques i escolars.

Els llibres d’escriptors de les Terres de l’Ebre o de temàtica ebrenca són prou presents a les biblioteques del territori? I a les biblioteques escolars? Ja fa temps que s’ha establert una interrelació fluida i profitosa entre bibliotecaris i bibliotecàries i l’equip de la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre, però en aquesta catorzena edició que se celebrarà del 26 al 28 de maig hi haurà accions noves que serviran per estretir encara més els vincles entre les biblioteques com a prescriptores de literatura ebrenca i la Fira, amb l’objectiu clar de fomentar encara més la presència de llibres ebrencs a les biblioteques públiques i a les dels centres escolars.

Un any més les biblioteques públiques es nodriran a la Fira

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i la Fira del Llibre Ebrenc col·laboren estretament per tercer any consecutiu per convidar les biblioteques públiques ebrenques a adquirir llibres a la Fira. L’acció farà que un total de 10 biblioteques tinguin fins a 400 € disponibles per comprar llibres ebrencs per nodrir els seus serveis. Per reforçar més encara la vinculació amb la Fira, aquesta ha organitzat una xerrada col·loqui anomenada «Els imprescindibles de la literatura ebrenca», a càrrec de Josep S. Cid, doctor en filologia i catedràtic de llengua i literatura catalanes, i un debat amb altres persones vinculades al món del llibre i les biblioteques ebrenques. Moderarà la taula M. Carme Jiménez, directora de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). Els darrers anys la visualització de la literatura feta per escriptors ebrencs o per altres escriptors d’arreu que tracten temes ebrencs ha sofert un canvi substancial en la relació amb els lectors. Les biblioteques de les Terres de l’Ebre s’han nodrit de molts d’aquests llibres i els han dinamitzat; però encara hi ha feina per assegurar que qualsevol servei públic d’aquestes característiques tingui els llibres de tots els autors imprescindibles, i la Fira del Llibre Ebrenc vol contribuir-hi.

Més llibres ebrencs a les escoles de la Ribera d’Ebre

La Fira vol millorar els fons de les biblioteques escolars ebrenques i per començar finançarà en aquesta edició un lot de cinc llibres ebrencs per a cada escola de la comarca, dos per a xiquets en edat de primària, i tres de temes de la Ribera d’Ebre oferts pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, per tal que els mestres els puguin treballar a l’aula. S’ha convidat les escoles que vinguin a la Fira per triar i remenar entre aquests llibres a l’espai de la llibreria gestionat per l’IRMU i que siguin els mateixos mestres bibliotecaris els qui escullin els títols més interessants per a la seua biblioteca. Aquesta prova pilot ha estat possible gràcies a la implicació del Centre de Recursos Pedagògics de la Ribera d’Ebre i d’una tasca prèvia per avaluar les necessitats de les escoles. “Ara fem una prova pilot, però la idea és que es pugui traslladar a la resta dels centres escolars del territori en els propers anys. Pensem que és un experiment interessant perquè fomenta entre els més menuts la lectura d’autors d’aquí i els ajuda a conèixer el seu entorn més proper”, apunta Montse Pineda, directora de la Fira.

Print Friendly
Similar posts
  • GALÍCIA la Costa da Morte. Article original del Dr. Enric Sánchez Cid Condensat per a publicar-lo a La Veu Jove, per Josep M. Contijoch I.- A COSTA DA MORTE La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo. Aquest recorregut el va iniciar el doctor [...]
  • I de quan Barberà era mar. Miquel Àngel Anadón presenta la seva obra escultòrica sota el títol “…i de quan Barberà era mar” amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola. Sota el lema de DIVERTIMENTOS, Anadón ens presentarà “animalons” de mar de grans dimensions que vivien a les aigües de Barberà [...]
  • Del no-res. Alumnes de 2º ESO  trimestre  1º del curs 2016/2017 de l’Institut Martí l’Humà. Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència: haver estat a la presó. El fet d’haver estat a la presó li limita les opcions per escollir la vida que vol tindre. [...]
  • Concert de Sopa de Cabra. Sopa de Cabra actuarà el 19 d’agost a Santa Coloma de Queralt   El grup gironí, Sopa de Cabra, serà el cap de cartell de la festa major de Santa Coloma de Queralt dins la gira Sopa de Cabra tanca el cercle. L’actuació tindrà lloc el dissabte 19 d’agost al pati de l’emblemàtic castell dels Comtes [...]
  • La Fita Colomina. La Fita Colomina és una cursa POPULAR d’orientació. A la sortida es dona un mapa amb uns punts marcats i un xip per marcar cada fita. A partir d’aquí els corredors han d’intentar aconseguir passar per totes les fites en el menor temps possible i en l’ordre corresponent. Cadascú pot dur a terme la cursa [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.