opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Els Gegants Neolítics Gorg i Spluc visiten Moià, Vilassar de Dalt i Montblanc.

Els gegants espluguins han participat a la primera Trobada de Gegants Prehistòrics de Catalunya

Els Gegants Neolítics de l’Espluga de Francolí, Gorg i Spluc, han visitat en les últimes setmanes diverses poblacions de Catalunya, amb una visita destacada al Moianès, on el 22 d’abril, el Gorg i l’Spluc van conèixer per primer cop els seus homòlegs, els gegants neolítics Toll i Teixonera de Moià, construïts també just a 10 anys, igual que els gegants neolítics de l’Espluga. Nascuts a les coves del Toll, els gegants de Moià van tornar a fer el mateix recorregut fins aquesta zona arqueològica, on es va celebrar la primera trobada de gegants i capgrossos prehistòrics de Catalunya, amb la participació, a més dels de Moià i de l’Espluga, dels capgrossos de Capellades i els gegants de Serinyà.

L’1 de maig, els gegants de l’Espluga van viatjar fins a Vilassar de Dalt (Maresme) per participar a la 35a Trobada de Gegants d’aquest municipi amb la participació de colles de geganters de diferents indrets del país i de fora de Catalunya. L’acte va incloure una cercavila i una ballada final a la plaça de la vila.

I a Montblanc, convidats pels Amics dels Gegants, el Gorg i l’Spluc van participar aquest passat diumenge 14 de maig a la 12a Trobada Gegantera i de Bestiari de les Festes de Sant Maties, amb una participació de més de 400 geganters, d’entre els quals Jofre Saltó, la nova jove incorporació dels gegants de l’Espluga, que s’estrenava en aquesta cercavila.

Properes actuacions: Vic i l’Espluga

Els propers 27 i 28 de maig els gegants Gorg i Spluc tornaran a sortir al carrer. El dissabte 27 aniran fins a Vic (Osona) per participar a la trobada de gegants del carrer de la Riera, amb una cercavila de tarda fins la catedral de Vic. L’endemà, 28 de maig, els gegants de l’Espluga participaran, acompanyats dels grallers i els nans de l’Espluga, als actes de lliurament dels Premis Baldiri Reixac.

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.