opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Els Gegants Neolítics Gorg i Spluc visiten Moià, Vilassar de Dalt i Montblanc.

Els gegants espluguins han participat a la primera Trobada de Gegants Prehistòrics de Catalunya

Els Gegants Neolítics de l’Espluga de Francolí, Gorg i Spluc, han visitat en les últimes setmanes diverses poblacions de Catalunya, amb una visita destacada al Moianès, on el 22 d’abril, el Gorg i l’Spluc van conèixer per primer cop els seus homòlegs, els gegants neolítics Toll i Teixonera de Moià, construïts també just a 10 anys, igual que els gegants neolítics de l’Espluga. Nascuts a les coves del Toll, els gegants de Moià van tornar a fer el mateix recorregut fins aquesta zona arqueològica, on es va celebrar la primera trobada de gegants i capgrossos prehistòrics de Catalunya, amb la participació, a més dels de Moià i de l’Espluga, dels capgrossos de Capellades i els gegants de Serinyà.

L’1 de maig, els gegants de l’Espluga van viatjar fins a Vilassar de Dalt (Maresme) per participar a la 35a Trobada de Gegants d’aquest municipi amb la participació de colles de geganters de diferents indrets del país i de fora de Catalunya. L’acte va incloure una cercavila i una ballada final a la plaça de la vila.

I a Montblanc, convidats pels Amics dels Gegants, el Gorg i l’Spluc van participar aquest passat diumenge 14 de maig a la 12a Trobada Gegantera i de Bestiari de les Festes de Sant Maties, amb una participació de més de 400 geganters, d’entre els quals Jofre Saltó, la nova jove incorporació dels gegants de l’Espluga, que s’estrenava en aquesta cercavila.

Properes actuacions: Vic i l’Espluga

Els propers 27 i 28 de maig els gegants Gorg i Spluc tornaran a sortir al carrer. El dissabte 27 aniran fins a Vic (Osona) per participar a la trobada de gegants del carrer de la Riera, amb una cercavila de tarda fins la catedral de Vic. L’endemà, 28 de maig, els gegants de l’Espluga participaran, acompanyats dels grallers i els nans de l’Espluga, als actes de lliurament dels Premis Baldiri Reixac.

Print Friendly
Similar posts
  • RIUBOMBORI 2017. Obertes les inscripcions al RIUBOMBORI 2017 en una edició que presenta com a novetat destacada el guardó “Reconeixement Jordi Francolí” Els grups o cantautors seleccionats per participar al festival percebran una dotació econòmica en forma de premi. La Cultural Jordi Francolí obre inscripcions als grups musicals i cantautors interessats a participar en el Festival Riubombori [...]
  • Inauguració de “Josep Darder. Retrats... El proper 26 de maig, a les set de la tarda, s’inaugurarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí l’exposició Josep Darder, retrats de llençol, una iniciativa de l’Associació Cultural Narcís Darder i del museu. L’exposició, que es podrà veure fins al 27 d’agost a la sala Maria Font, és una aproximació [...]
  • “Hospitalitat” de Jaume Vidal “Hospitalitat” guanya la votació popular d’XYZ que enguany intervindrà les torres de la Carrova i Campredó.   El projecte Hospitalitat de Jaume Vidal (Amposta 1977) ha guanyat per  votació popular la tercera edició de la convocatòria d’art públic i instal·lacions a espais singulars de les Terres de l’Ebre XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, que enguany [...]
  • “2017 · Any Alabastre Sarral” Segueixen les activitats organitzades en motiu de la celebració del centenari de la obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. Es realitzarà una cercavila i un contacontes ambientat en l’alabastre. Aquest diumenge 28 de maig està previst un acte de doble celebració, ja que a banda de “2017 · Any Alabastre Sarral”, cal destacar [...]
  • Festival Terres Catalunya. El festival terres Catalunya aposta per convertir les Terres de l’Ebre en un referent internacional del turisme sostenible.   Ja està tot a punt perquè del 31 de maig al 3 de juny se celebri a Tortosa la primera edició del terres Catalunya – INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM FESTIVAL i del congrés sobre Paisatge, [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....

Veritats d'una trajectoria 14

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.