opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Els Gegants Neolítics Gorg i Spluc visiten Moià, Vilassar de Dalt i Montblanc.

Els gegants espluguins han participat a la primera Trobada de Gegants Prehistòrics de Catalunya

Els Gegants Neolítics de l’Espluga de Francolí, Gorg i Spluc, han visitat en les últimes setmanes diverses poblacions de Catalunya, amb una visita destacada al Moianès, on el 22 d’abril, el Gorg i l’Spluc van conèixer per primer cop els seus homòlegs, els gegants neolítics Toll i Teixonera de Moià, construïts també just a 10 anys, igual que els gegants neolítics de l’Espluga. Nascuts a les coves del Toll, els gegants de Moià van tornar a fer el mateix recorregut fins aquesta zona arqueològica, on es va celebrar la primera trobada de gegants i capgrossos prehistòrics de Catalunya, amb la participació, a més dels de Moià i de l’Espluga, dels capgrossos de Capellades i els gegants de Serinyà.

L’1 de maig, els gegants de l’Espluga van viatjar fins a Vilassar de Dalt (Maresme) per participar a la 35a Trobada de Gegants d’aquest municipi amb la participació de colles de geganters de diferents indrets del país i de fora de Catalunya. L’acte va incloure una cercavila i una ballada final a la plaça de la vila.

I a Montblanc, convidats pels Amics dels Gegants, el Gorg i l’Spluc van participar aquest passat diumenge 14 de maig a la 12a Trobada Gegantera i de Bestiari de les Festes de Sant Maties, amb una participació de més de 400 geganters, d’entre els quals Jofre Saltó, la nova jove incorporació dels gegants de l’Espluga, que s’estrenava en aquesta cercavila.

Properes actuacions: Vic i l’Espluga

Els propers 27 i 28 de maig els gegants Gorg i Spluc tornaran a sortir al carrer. El dissabte 27 aniran fins a Vic (Osona) per participar a la trobada de gegants del carrer de la Riera, amb una cercavila de tarda fins la catedral de Vic. L’endemà, 28 de maig, els gegants de l’Espluga participaran, acompanyats dels grallers i els nans de l’Espluga, als actes de lliurament dels Premis Baldiri Reixac.

Print Friendly
Similar posts
  • GALÍCIA la Costa da Morte. Article original del Dr. Enric Sánchez Cid Condensat per a publicar-lo a La Veu Jove, per Josep M. Contijoch I.- A COSTA DA MORTE La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo. Aquest recorregut el va iniciar el doctor [...]
  • I de quan Barberà era mar. Miquel Àngel Anadón presenta la seva obra escultòrica sota el títol “…i de quan Barberà era mar” amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola. Sota el lema de DIVERTIMENTOS, Anadón ens presentarà “animalons” de mar de grans dimensions que vivien a les aigües de Barberà [...]
  • Del no-res. Alumnes de 2º ESO  trimestre  1º del curs 2016/2017 de l’Institut Martí l’Humà. Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència: haver estat a la presó. El fet d’haver estat a la presó li limita les opcions per escollir la vida que vol tindre. [...]
  • Concert de Sopa de Cabra. Sopa de Cabra actuarà el 19 d’agost a Santa Coloma de Queralt   El grup gironí, Sopa de Cabra, serà el cap de cartell de la festa major de Santa Coloma de Queralt dins la gira Sopa de Cabra tanca el cercle. L’actuació tindrà lloc el dissabte 19 d’agost al pati de l’emblemàtic castell dels Comtes [...]
  • La Fita Colomina. La Fita Colomina és una cursa POPULAR d’orientació. A la sortida es dona un mapa amb uns punts marcats i un xip per marcar cada fita. A partir d’aquí els corredors han d’intentar aconseguir passar per totes les fites en el menor temps possible i en l’ordre corresponent. Cadascú pot dur a terme la cursa [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.