opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Naufragi…terra endins.

La cabanya que ens havíem construït a la Vall del Francolí, era un petit refugi de cap de setmana amb una cambra, on hi havíem encabit la llar de foc cantonera, el racó cuina i el llit on dormíem les nits que ens hi quedàvem.

cabane-retocada_650x400

A la paret de mestral, la més freda de la cabanya, s’obria el distribuïdor que donava pas al bany a mà esquerra i, a la dreta, quedava el quarto dels mals endreços.

En quan els meus cosins es presentaren a la tarda d’aquell divendres, vàrem tenir que organitzar la manera més adient de com ens distribuiríem per dormir. Naturalment, els hi vam cedir els “nostre” llit de matrimoni i nosaltres vàrem utilitzar les dues lliteres, sobreposades, del quarto raconer.

Feia temps que no les havíem tingut que utilitzar i, per un motiu o altre, el seu estat de conservació no era pas, que diguem, massa bo, sobretot la llitera inferior, la que em vaig apropià del primer moment, quan amb Teresa, aclaríem tot l’enrenou que els parents, sense cap mala intenció, ens van muntar. La seva estada es va prolongar durant tres dies amb les seves nits.

Les jornades les entreteníem en curtes excursions a peu, localitzades gràcies al tot terreny dels cosins, que ens va permetre, sense cap fatiga, mostrar els indrets de l’entorn remullat per la inoportuna nevada, alternant amb la pluja, que de tant en tant, diluviava i ens obligava esquivar les torrenteres que es formaven.

Els àpats anaven a càrrec d’en Josep Mª, cuiner de vocació, que si bé ens va oferir uns bons plats guisats, el tuf del menjar i la fumarada de la carn a la brasa no els vam poder massa airejar, per tindre que mantenir les finestres tancades degut al mal temps que ens va acompanyar aquells dies.

Prop de mitja nit, Teresa i jo ens retiràvem a la nostre “cambra” que havíem improvisat amb les lliteres, mentre els cosins quedaven una estona a la vora del foc.

Seguint la costum de llegir en espera dels primers badalls que m’anuncien l’entrada del son, vaig entretindrem amb la lectura d’un dels episodis del llibre Temporals i Naufragis d’en George Mikel, on relata històries reals d’atrevits navegants, que havent-les passat canudes arriben a bon fi…

…el vent de ponent es notava bufar fort dins de la balsa salvavides units per un cap al veler, que encara es mantenia en part surant, si bé no tardà pas massa estona en afonar-se per complert. Tallat el cap que ens mantenir units, vàrem quedar a la deriva.

L’angoixa, la depressió i el sentiment de fracàs es varen fer presents en nosaltres i, sobretot, quan en dues ocasions, a tancada foscor de nit, la balsa va bolcar, si bé poguérem adreçar-la ajudats per un oportú cop de mar…

M’havia adormit i a mitja velada vaig tenir que fer un esforç mental per poder situar-me entre el somni d’estar en una balsa en una mar moguda o seguir trobant-me a la llitera… Al prendre realitat d’on em trobava i desvelar-me per complert, vaig seguir llegint la desventura dels protagonistes del relat mariner…Enric -mar

…comprovàrem que si quedàvem estirats al sòl de la balsa, aquesta es mantenia més ferma sobre l’esvalotada mar… però, així i tot, un cop de mar ens aixeca la balsa i sense poder-ho evitar volca de nou i ens precipitem…

…vaig sentir un crack! fort, a la vegada que relliscava de la llitera trencada, precipitant-me al terra del quarto seguit pel matalàs, llençol i flassada, donant-me la impressió de quedar arrossegat per l’onada del somni…

Ara si, que quedar ben despert a terra ferma al notar el sòl fred de les rajoles del quarto del les lliteres.

És un article de  Dr. ENRIC SÀNCHEZ-CIDEnricSC_r_100x100

Print Friendly
Similar posts
  • Dansara Sarral, setmana de molta acti... Els alumnes del centre sarralenc participaran en diferents actes en motiu del Dia Internacional de la Dansa. Aquest 29 d’abril es celebra arreu del món el Dia Internacional de la Dansa i és per això que els alumnes de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral, tenen una setmana plena d’activitats on participaran en diferents [...]
  • Quinze cellers i 4500 copes venudes. El Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà arriba a les 4500 copes venudes el primer cap de setmana. Amb aquest primer cap de setmana de Mercat s’ha arribat a una de les millors xifres dels últims anys amb més de 13500 tastos. El Mercat de vins i caves de la [...]
  • Els inicis de l’exportació… La conferència va anar a càrrec de l’empresari català Ramon Termens Navarro. El passat divendres 21 d’abril a les 20h, la Sala Josep Puig Torné de l’Ajuntament de Sarral s’omplia de gom a gom en motiu de la xerrada “Els inicis de l’exportació, del regal a la il·luminació. I ara què?”, que forma part del [...]
  • ExtincióFest. Lo Pati impulsa l’ExtincióFest un certamen multidisciplinari sobre l’extinció d’espècies i l’autodestrucció humana . Comissariat per Oriol Fuster proposa set actuacions entre les quals hi ha concerts, presentacions i conferències.   Cada any s’extingeixen entre 30.000 i 140.000 espècies arreu del planeta en allò que els científics han anomenat l’Holocè o la sisena extinció de [...]
  • Festa de les Pubilles. Sarral Va tenir lloc aquest diumenge 16 d’abril. Sarral s’omplia aquest diumenge d’alegria i celebració en motiu de la Festa de les Pubilles. El dia donava el tret de sortida a les 11h del matí des de l’Ajuntament de Sarral, amb una cercavila liderada per la Xaranga Tocabemolls que va servir per recollir les Pubilles 2017 [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....


El Foradot

Opinió. -Dolors Feliu. .

Independència, transitorietat i recerca de la felicitat..

La Llei catalana garantirà tot el que calgui perquè la nostra societat funcioni ordenadament si surt el ‘sí’ al referèndum....


El Foradot

Opinió. -Enric Casulleras .

És així de senzill..

Al segle XXI les societats democràtiques resolen les qüestions de sobirania sotmetent-les a referèndums....


El Foradot

Opinió. -Ricard Gomà .

Estat de Benestar: canvi de prioritats i sobirania.

Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania....


El

Opinió. - Ramon Tremosa

Abans pobra que catalana.

El 8 de març de 2016 el Parlament Europeu (PE) va aprovar un reglament de ports que imposa l’autonomia portuària a Espanya, fent costat així una reivindicació històrica dels ports catalans.....


El

Opinió. - Jofre Llombart

O juguem tots, o punxem la pilota,.

La incapacitat de resoldre qüestions quotidianes ha dut a voler la independència moltes persones que no s’ho plantejaven.......

Veritats d'una trajectoria 13

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.