opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

AMÈRICA.

A la llarga els diners sempre retornen a casa.

 

america800

 

Un analista d’inversions i empresari visionari nord-americà, anomenat Marc Faber, també conegut com “Doctor Catàstrofe“, va contrarestar una proposta de l’any 2008 del Govern de George Bush que estudiava llançar un projecte d’ajuda a l’economia americana, amb aquest raonament: “El Govern Federal està estudiant concedir a cada ciutadà una suma de 600 dòlars per remuntar l’economia nord-americana.

Cosa que si bé, aparentment està bé per guanyar les futures eleccions, la realitat   és que pot resultar negatiu ja que sempre que es projecta una llei sol en resulten els efectes al contrari pel fi que ha estat creada. M’explicaré, –segueix–, si la llei s’ha legislat per beneficiar als nord-americans resulta que a la llarga acabarà per perjudicar-los ja que si tenim aquests diners per gastar, saben que passarà?, doncs:

“Si els gastem en productes low-cost, aquests diners aniran a parar a Xina. Si els gastem en gasolina, aniran a la butxaca dels xeics àrabs. Si comprem computadores tablets i altres afins aniran a l’Índia. Si comprem fruites, engrossiran els comptes corrents dels terratinents Centreamericans Si comprem cotxes, aniran a parar a Alemanya o al Japó. Si comprem ximpleries, a Taiwan. Si comprem caramels i dolços, a Espanya, i si comprem vins i perfums, els francesos estaran de festa Es dir, si els 318.582.000  milions d’habitants del nostre país reben 600 dòlars cada un, l’estupenda quantitat de 191.149.200.000 dòlars serà per engreixar les arques del països amics i enemics dels Estats Units, (més aviat els enemics), amb lo qual, la decisió del govern de Busch es molt equivocada”. Aquí acabava la dissertació macabra del perspicaç Marc F.

Quan el nostre parent Jaime, escoltà aquesta al·legació la va contradir, fent una replica, que ben mirat és sensata:   –“Deixa’t d’orgues, encara que passés el que diu Marc F, a la llarga els diners sempre retornen a casa per allò del “Desafio Americano”–.

Jaime que viu a El Salvador i vota al FLN explica la seva versió d’aquell Desafiament americà amb una contraproposta que interroga: “¿Dónde van las remesas de los espaldas mojadas?”. Segons ell, les remeses que aquells “espaldas” envien a les seves famílies, que per cert solen ser fortes sumes de dòlars, han servit perquè   en aquells països hagin substituït els “ranchitos” per boniques cases, hagin embellit les poblacions grans,   perquè disposin de telèfons, televisors, mòbils i també perquè mengin no tant sols frijolitos i tortillitas sinó també hamburgueses, pizzes, carns, vins, licors; tot, gràcies a les remeses de dòlars que venen dels Estat Units.

El Jaime rebota: –No creieu que aquesta visió de las remeses enviades als seus països   sigui tan benèfica. I segueix: –Penseu que el ianqui es molt subtil i que l’Alt standing econòmic nord-americà té molt clar com ha de recuperar el diner que suposadament se li ha escapat”. Per tant, si bé ha deixa’t fugir aquelles remeses cap al sud, immediatament han elaborat un pla per a contrarestar a “fuga de capitals”.

Segueix Jaime: –Els que   viatgen per Centreamèrica aviat en donen compta que s’han obert gran quantitat de supermercats en totes les capitals i poblacions de tots els països, que tot hi portant sonors noms autòctons pertanyen a Firmes ianquis. En aquells centres venen de tot: menjars, robes, bijuteria, pastisseria, xarcuteria. peixateria, polleria, adrogueria, sabates, modes, ferreteria, armes, materials de construcció i, més. També hi són presents al país concessionaris que ofereixen automòbils, maquinaria agrícola i industrial de conegudes firmes… del nord.

Jaime acaba l’argumentació amb aquesta apreciació: –Doncs bé, aquí tothom sap que també les indústries cimenteres, pesqueres i fructícoles   estant sota el seu control, per tant, cal que es donem compta de la forma subtil de com els Estats Units fan retornar els diners de les remeses altra vegada cap a Casa

És un article de  JOSEP M. CONTIJOCH            Josep Mª Contijoch

Doncs sí,. Sense fer gaire esforç es pot comprovar que aquella “genialitat” econòmica és un fet. Als ianquis no se’ls escapa una …

 

 

Print Friendly
Similar posts
  • Estat de Benestar: canvi de prioritat... Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania plena concretada en un Estat propi. Ricard Gomà, professor de Ciència Política de la UAB L’estat de benestar és una de les dimensions clau configuradores de la societat, també a Catalunya. El model de benestar [...]
  • Arxiu Comarcal i Ajuntament de Vilav... L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) i l’Ajuntament de Vilaverd han treballat conjuntament per a millorar la organització i classificació del fons històric i semi actiu del consistori. Aquesta intervenció s’ha efectuat atesa la impossibilitat de l’Arxiu Comarcal d’ingressar nova documentació, ja que es troba gairebé al 100% de la seva capacitat, i gràcies [...]
  • Màgic Hoodoo – Eterns Feat. Lit... Màgic Hoodoo és una banda de rock cantat en català.  Neix a Terrassa l’any 2015 a partir de les composicions del guitarrista Gerard Santasusagna. Al Gerard “die” se li unirà el Peri al baix i posteriorment l’Albert a la veu i en Sergi a la bateria. La banda comença a assajar i pre-produir els seus [...]
  • Quadrant. Dansara Sarral va estrenar aquest dissabte al Teatre Metropol. Ho feia en el marc de la gala organitzada per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona El passat dissabte els alumnes de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral tornaven a trepitjar escenari. Ho feien al Teatre Metropol de Tarragona en motiu [...]
  • La mona Micaela. Més d’un centenar d’artistes de l’Ebre i Tarragona participaran en les bodes d’argent de la mona Micaela. La celebració començarà al matí a La Ràpita i inclourà un Coso Iris pels carrers d’Amposta i actuacions diverses a Lo Pati.   “Una història d’amor a la fantasia, a la creativitat i a l’agermanament entre gents i [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

Petita història del vestits de núvia...

En la cultura occidental, el color dels vestits de noces és blanc. Els tons de blancs inclouen els complementaris colors pastís ou, cru o marfil.....


El Foradot

Opinió. -Ricard Gomà .

Estat de Benestar: canvi de prioritats i sobirania.

Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania....


El

Opinió. - Ramon Tremosa

Abans pobra que catalana.

El 8 de març de 2016 el Parlament Europeu (PE) va aprovar un reglament de ports que imposa l’autonomia portuària a Espanya, fent costat així una reivindicació històrica dels ports catalans.....


El

Opinió. - Jofre Llombart

O juguem tots, o punxem la pilota,.

La incapacitat de resoldre qüestions quotidianes ha dut a voler la independència moltes persones que no s’ho plantejaven.......


Veritats d'una trajectoria 12

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

Clippy Filters (JordiBL with Electribe2 + Thor) real time recording

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.