opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

AMÈRICA.

A la llarga els diners sempre retornen a casa.

 

america800

 

Un analista d’inversions i empresari visionari nord-americà, anomenat Marc Faber, també conegut com “Doctor Catàstrofe“, va contrarestar una proposta de l’any 2008 del Govern de George Bush que estudiava llançar un projecte d’ajuda a l’economia americana, amb aquest raonament: “El Govern Federal està estudiant concedir a cada ciutadà una suma de 600 dòlars per remuntar l’economia nord-americana.

Cosa que si bé, aparentment està bé per guanyar les futures eleccions, la realitat   és que pot resultar negatiu ja que sempre que es projecta una llei sol en resulten els efectes al contrari pel fi que ha estat creada. M’explicaré, –segueix–, si la llei s’ha legislat per beneficiar als nord-americans resulta que a la llarga acabarà per perjudicar-los ja que si tenim aquests diners per gastar, saben que passarà?, doncs:

“Si els gastem en productes low-cost, aquests diners aniran a parar a Xina. Si els gastem en gasolina, aniran a la butxaca dels xeics àrabs. Si comprem computadores tablets i altres afins aniran a l’Índia. Si comprem fruites, engrossiran els comptes corrents dels terratinents Centreamericans Si comprem cotxes, aniran a parar a Alemanya o al Japó. Si comprem ximpleries, a Taiwan. Si comprem caramels i dolços, a Espanya, i si comprem vins i perfums, els francesos estaran de festa Es dir, si els 318.582.000  milions d’habitants del nostre país reben 600 dòlars cada un, l’estupenda quantitat de 191.149.200.000 dòlars serà per engreixar les arques del països amics i enemics dels Estats Units, (més aviat els enemics), amb lo qual, la decisió del govern de Busch es molt equivocada”. Aquí acabava la dissertació macabra del perspicaç Marc F.

Quan el nostre parent Jaime, escoltà aquesta al·legació la va contradir, fent una replica, que ben mirat és sensata:   –“Deixa’t d’orgues, encara que passés el que diu Marc F, a la llarga els diners sempre retornen a casa per allò del “Desafio Americano”–.

Jaime que viu a El Salvador i vota al FLN explica la seva versió d’aquell Desafiament americà amb una contraproposta que interroga: “¿Dónde van las remesas de los espaldas mojadas?”. Segons ell, les remeses que aquells “espaldas” envien a les seves famílies, que per cert solen ser fortes sumes de dòlars, han servit perquè   en aquells països hagin substituït els “ranchitos” per boniques cases, hagin embellit les poblacions grans,   perquè disposin de telèfons, televisors, mòbils i també perquè mengin no tant sols frijolitos i tortillitas sinó també hamburgueses, pizzes, carns, vins, licors; tot, gràcies a les remeses de dòlars que venen dels Estat Units.

El Jaime rebota: –No creieu que aquesta visió de las remeses enviades als seus països   sigui tan benèfica. I segueix: –Penseu que el ianqui es molt subtil i que l’Alt standing econòmic nord-americà té molt clar com ha de recuperar el diner que suposadament se li ha escapat”. Per tant, si bé ha deixa’t fugir aquelles remeses cap al sud, immediatament han elaborat un pla per a contrarestar a “fuga de capitals”.

Segueix Jaime: –Els que   viatgen per Centreamèrica aviat en donen compta que s’han obert gran quantitat de supermercats en totes les capitals i poblacions de tots els països, que tot hi portant sonors noms autòctons pertanyen a Firmes ianquis. En aquells centres venen de tot: menjars, robes, bijuteria, pastisseria, xarcuteria. peixateria, polleria, adrogueria, sabates, modes, ferreteria, armes, materials de construcció i, més. També hi són presents al país concessionaris que ofereixen automòbils, maquinaria agrícola i industrial de conegudes firmes… del nord.

Jaime acaba l’argumentació amb aquesta apreciació: –Doncs bé, aquí tothom sap que també les indústries cimenteres, pesqueres i fructícoles   estant sota el seu control, per tant, cal que es donem compta de la forma subtil de com els Estats Units fan retornar els diners de les remeses altra vegada cap a Casa

És un article de  JOSEP M. CONTIJOCH            Josep Mª Contijoch

Doncs sí,. Sense fer gaire esforç es pot comprovar que aquella “genialitat” econòmica és un fet. Als ianquis no se’ls escapa una …

 

 

Print Friendly
Similar posts
  • Dansara Sarral, setmana de molta acti... Els alumnes del centre sarralenc participaran en diferents actes en motiu del Dia Internacional de la Dansa. Aquest 29 d’abril es celebra arreu del món el Dia Internacional de la Dansa i és per això que els alumnes de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral, tenen una setmana plena d’activitats on participaran en diferents [...]
  • Quinze cellers i 4500 copes venudes. El Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà arriba a les 4500 copes venudes el primer cap de setmana. Amb aquest primer cap de setmana de Mercat s’ha arribat a una de les millors xifres dels últims anys amb més de 13500 tastos. El Mercat de vins i caves de la [...]
  • Els inicis de l’exportació… La conferència va anar a càrrec de l’empresari català Ramon Termens Navarro. El passat divendres 21 d’abril a les 20h, la Sala Josep Puig Torné de l’Ajuntament de Sarral s’omplia de gom a gom en motiu de la xerrada “Els inicis de l’exportació, del regal a la il·luminació. I ara què?”, que forma part del [...]
  • ExtincióFest. Lo Pati impulsa l’ExtincióFest un certamen multidisciplinari sobre l’extinció d’espècies i l’autodestrucció humana . Comissariat per Oriol Fuster proposa set actuacions entre les quals hi ha concerts, presentacions i conferències.   Cada any s’extingeixen entre 30.000 i 140.000 espècies arreu del planeta en allò que els científics han anomenat l’Holocè o la sisena extinció de [...]
  • Festa de les Pubilles. Sarral Va tenir lloc aquest diumenge 16 d’abril. Sarral s’omplia aquest diumenge d’alegria i celebració en motiu de la Festa de les Pubilles. El dia donava el tret de sortida a les 11h del matí des de l’Ajuntament de Sarral, amb una cercavila liderada per la Xaranga Tocabemolls que va servir per recollir les Pubilles 2017 [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....


El Foradot

Opinió. -Dolors Feliu. .

Independència, transitorietat i recerca de la felicitat..

La Llei catalana garantirà tot el que calgui perquè la nostra societat funcioni ordenadament si surt el ‘sí’ al referèndum....


El Foradot

Opinió. -Enric Casulleras .

És així de senzill..

Al segle XXI les societats democràtiques resolen les qüestions de sobirania sotmetent-les a referèndums....


El Foradot

Opinió. -Ricard Gomà .

Estat de Benestar: canvi de prioritats i sobirania.

Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania....


El

Opinió. - Ramon Tremosa

Abans pobra que catalana.

El 8 de març de 2016 el Parlament Europeu (PE) va aprovar un reglament de ports que imposa l’autonomia portuària a Espanya, fent costat així una reivindicació històrica dels ports catalans.....


El

Opinió. - Jofre Llombart

O juguem tots, o punxem la pilota,.

La incapacitat de resoldre qüestions quotidianes ha dut a voler la independència moltes persones que no s’ho plantejaven.......

Veritats d'una trajectoria 13

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.