opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Zones Rurals.

Beneficis de les zones rurals dins el marc de la UE.

El darrer reglament del desenvolupament rural a la Unió Europea i la nova Política Agrària Comuna ( PAC ) 2014-2020, obren una nova i actualitzada orientació dels incentius a través d’ajuts econòmics, a fi de garantir el desenvolupament sostenible de les zones rurals, centrant-se en un número limitat de necessitats bàsiques que cal treballar.

Agricultura 1Teòricament, la nova regulació pretén distribuir els ajuts d’una manera més equitativa, tan entre els Estats membre, com entre les diferents regions d’un mateix Estat, i s’anuncia que la majoria de dades econòmiques dels ajuts de les PAC seran públiques.

De la normativa es desprèn quins són els eixos sobre el que giraran els ajuts i quins són els criteris que han de seguir les interessats per tal de ser beneficiaris. Anem a veure. Essencialment són tres els criteris o eixos bàsics. Un primer eix caracteritzat en el coneixement i la innovació. Un segon eix que es caracteritza en la viabilitat econòmica, i un tercer eix polaritzat per la biodiversitat i el canvi climàtic.

El primer eix gira al voltant del coneixement i la innovació en l’agricultura, la silvicultura i la gestió forestal sostenible, i dona una importància cabdal al fet de compartir els coneixements així com la promoció de les tecnologies agrícoles innovadores. Per això, diuen que es duplicaran els mitjans de suport a la recerca, la innovació i l’intercanvi de coneixements.

ramaderes 2El segon eix o criteri rau en la importància de la viabilitat econòmica de les explotacions agràries i ramaderes, així com en la competitivitat de tots els tipus d’agricultura en totes les regions. Es pretén promoure l’organització en cadena de distribució d’aliments amb inclusió de la transformació i comercialització de productes agrícoles a través d’organitzacions professionals i interprofessionals. Tanmateix, es dona una certa rellevància a la gestió de riscs en l’agricultura, mitjançant la prevenció de riscos contractant assegurances de renda o mutualitats.

El tercer eix ve definit per tot allò que té una estreta relació amb el medi ambient, la preservació de la biodiversitat i la limitació de les emissions de l’agricultura i la ramaderia, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants i els embornals que afecten el sòl. La idea és invertir més de 100.000 milions d’euros per ajudar a l’agricultura a afrontar els reptes de la qualitat dels sòls, l’aigua, la biodiversitat i el canvi climàtic, vinculant els pagaments directes a les pràctiques agrícoles més beneficioses pel medi ambient.

Medi ambient 3Tot això, fent un especial esment a la inclusió social, a la reducció de la pobresa i el desenvolupament econòmic de les zones rurals, els joves agricultors i les petites explotacions, així com les dones i les zones de muntanya, ja que els joves agricultors se’ls vol incentivar establint un ajut addicional del 25% durant els cinc primers anys, que s’aplicarà a tots els Estats membres.

LA CONCA 5.1

Print Friendly
Similar posts
  • La Guàrdia dels Prats. L’Arxiu Comarcal presenta a la Guàrdia una exposició documental sobre el poble. El dissabte 22 de juliol a les 7 de la tarda tindrà lloc la inauguració de l’exposició La Guàrdia dels Prats. Identitat i veïnatge al Local Social del poble. Es tracta d’una mostra de documentació dels fons del propi Ajuntament de la Guàrdia [...]
  • Acampada Jove 2017. 30.000 joves, nou èxit de public. L’Acampada Jove, el festival políticomusical ha tancat amb més de 30 mil joves, gaudint dels concerts el dijous dia 13 de Miquel del Roig – Xeic! – JoKB – La Pegatina – Aspencat – Doctor Prats – La Terrasseta de Preixens – DJ OGT El divendres dia 14 de [...]
  • Visita especial al Monestir de Poblet... Es tracta d’un dels actes de 2017 · Any Alabastre Sarral. El passat dissabte 15 de juliol un grup de 62 sarralencs i sarralenques feia una visita especial al Monestir de Poblet en el marc d’una de les activitats programades per celebrar el centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. La visita, [...]
  • Veritats d’una trajectòria «16». Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos en la seva primera formació. Ens comenta les actuacions a la Boite de l’Hotel Lauria, a la sala de festes Maxim’s [...]
  • Pobles de la Península Ibérica. Amb noms sorprenents. Viatjant per Espanya es troben un munt de pobles amb noms sorprenents, els quals imposa al viatger fer tota classe d’apreciacions, ja que n’hi ha de totes mena: jocosos, alegres, amenaçants, bondadosos, gastronòmics, malsonants i fins i tot algun d’esgarrifant. En la relació que adjuntem ho poden veure. Curiosament tots aquests pobles, [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

Pobles de la Península Ibérica. .

Curiosament tots aquests pobles, –salvant-ne dos que citarem–, estan molt orgullosos d’ostentar aquets noms i no han volgut canviar-los malgrat se’ls hi ha donat facilitats per fer-ho ....


acampada

Acampada Jove Montblanc 2017 -.- El 13, 14 i 15 de juliol

Vídeo resum de l'Acampada Jove 2016. Montblanc

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.