opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Zones Rurals.

Beneficis de les zones rurals dins el marc de la UE.

El darrer reglament del desenvolupament rural a la Unió Europea i la nova Política Agrària Comuna ( PAC ) 2014-2020, obren una nova i actualitzada orientació dels incentius a través d’ajuts econòmics, a fi de garantir el desenvolupament sostenible de les zones rurals, centrant-se en un número limitat de necessitats bàsiques que cal treballar.

Agricultura 1Teòricament, la nova regulació pretén distribuir els ajuts d’una manera més equitativa, tan entre els Estats membre, com entre les diferents regions d’un mateix Estat, i s’anuncia que la majoria de dades econòmiques dels ajuts de les PAC seran públiques.

De la normativa es desprèn quins són els eixos sobre el que giraran els ajuts i quins són els criteris que han de seguir les interessats per tal de ser beneficiaris. Anem a veure. Essencialment són tres els criteris o eixos bàsics. Un primer eix caracteritzat en el coneixement i la innovació. Un segon eix que es caracteritza en la viabilitat econòmica, i un tercer eix polaritzat per la biodiversitat i el canvi climàtic.

El primer eix gira al voltant del coneixement i la innovació en l’agricultura, la silvicultura i la gestió forestal sostenible, i dona una importància cabdal al fet de compartir els coneixements així com la promoció de les tecnologies agrícoles innovadores. Per això, diuen que es duplicaran els mitjans de suport a la recerca, la innovació i l’intercanvi de coneixements.

ramaderes 2El segon eix o criteri rau en la importància de la viabilitat econòmica de les explotacions agràries i ramaderes, així com en la competitivitat de tots els tipus d’agricultura en totes les regions. Es pretén promoure l’organització en cadena de distribució d’aliments amb inclusió de la transformació i comercialització de productes agrícoles a través d’organitzacions professionals i interprofessionals. Tanmateix, es dona una certa rellevància a la gestió de riscs en l’agricultura, mitjançant la prevenció de riscos contractant assegurances de renda o mutualitats.

El tercer eix ve definit per tot allò que té una estreta relació amb el medi ambient, la preservació de la biodiversitat i la limitació de les emissions de l’agricultura i la ramaderia, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants i els embornals que afecten el sòl. La idea és invertir més de 100.000 milions d’euros per ajudar a l’agricultura a afrontar els reptes de la qualitat dels sòls, l’aigua, la biodiversitat i el canvi climàtic, vinculant els pagaments directes a les pràctiques agrícoles més beneficioses pel medi ambient.

Medi ambient 3Tot això, fent un especial esment a la inclusió social, a la reducció de la pobresa i el desenvolupament econòmic de les zones rurals, els joves agricultors i les petites explotacions, així com les dones i les zones de muntanya, ja que els joves agricultors se’ls vol incentivar establint un ajut addicional del 25% durant els cinc primers anys, que s’aplicarà a tots els Estats membres.

LA CONCA 5.1

Print Friendly
Similar posts
  • RIUBOMBORI 2017. Obertes les inscripcions al RIUBOMBORI 2017 en una edició que presenta com a novetat destacada el guardó “Reconeixement Jordi Francolí” Els grups o cantautors seleccionats per participar al festival percebran una dotació econòmica en forma de premi. La Cultural Jordi Francolí obre inscripcions als grups musicals i cantautors interessats a participar en el Festival Riubombori [...]
  • Inauguració de “Josep Darder. Retrats... El proper 26 de maig, a les set de la tarda, s’inaugurarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí l’exposició Josep Darder, retrats de llençol, una iniciativa de l’Associació Cultural Narcís Darder i del museu. L’exposició, que es podrà veure fins al 27 d’agost a la sala Maria Font, és una aproximació [...]
  • “Hospitalitat” de Jaume Vidal “Hospitalitat” guanya la votació popular d’XYZ que enguany intervindrà les torres de la Carrova i Campredó.   El projecte Hospitalitat de Jaume Vidal (Amposta 1977) ha guanyat per  votació popular la tercera edició de la convocatòria d’art públic i instal·lacions a espais singulars de les Terres de l’Ebre XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, que enguany [...]
  • “2017 · Any Alabastre Sarral” Segueixen les activitats organitzades en motiu de la celebració del centenari de la obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. Es realitzarà una cercavila i un contacontes ambientat en l’alabastre. Aquest diumenge 28 de maig està previst un acte de doble celebració, ja que a banda de “2017 · Any Alabastre Sarral”, cal destacar [...]
  • Festival Terres Catalunya. El festival terres Catalunya aposta per convertir les Terres de l’Ebre en un referent internacional del turisme sostenible.   Ja està tot a punt perquè del 31 de maig al 3 de juny se celebri a Tortosa la primera edició del terres Catalunya – INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM FESTIVAL i del congrés sobre Paisatge, [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....

Veritats d'una trajectoria 14

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.