opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

“Tirotejos als EE.UU”.

Pel que es veu, als Estats Units l’esport favorit és tirotejar.

armas 1Els dispars es repeteixen en les escoles, en residències d’ancians, en cases particulars,  en cinemes. Fins i tot ja han arribat a les bases miliars i, l’última: horror! a les portes del Congrés Pel que sembla és un país on es desdejuna, es berena i se sopa al són dels trets produïts per presumptes pertorbats o psicòpates.

Aquests tirotejos han arribat fins a tal punt que el president Obama s’ha lamentat de les vegades que durant el seu mandat hagi hagut d’enfrontar amb aquesta tribulació: De seguir així .un d’aquests dies, el president acabarà  donant-se de nassos amb homicides dins el seu despatx Oval.

Quina explicació té que als Estats Units  es produeixi tant repetidament aquest tràgic fenomen?. Doncs més ni res menys el que tots sabem: que hauria d’imposar un control d’armament. És a dir, que no quedin les armes en mans particulars, fins i tot d’adolescents tal com ocorre avui. Observin l’anomalia: Actualment a Estats Units es poden comprar armes ensenyant tan sol un carnet de club, o fins i tot per correu revertit i pagament a reembors.  Fins i tot s’ha arribat afirmar que cert individu va comprar per telèfon un carro de combat de la guerra de l’Irak. I per si poca cosa, antics avions de guerra els pot adquirir qualsevol pilot amb carnet.

SONY DSCPerquè presidents, congressistes, senadors i altres autoritats permeten que ocorrin aquests desastres, coneixent el fons del mal com ho coneix la resta del món civilitzat?. Serà un dubte  difícil de contestar. Diuen que el president Omaba s’ha preocupat com cap altre per establir el control d’armes, sense aconseguir-ho de moment.

La pregunta: Per què un president queda vetat per la majoria del Congrés per posar límit a aquest desenfrenament?. Senzill, perquè en els EE.UU.. els  grups econòmics dominen per sobre els governs i l’economia és el punt de referència d’aquells grups de pressió. Llavors, perquè no s’evita el tràfec d’armes?, doncs, senzill,  perquè la fabricació i venda d’armes produeix diners. Se sap que l’estat de Califòrnia és el de la renda “per càpita” més alta dels  E.U. i ho és, senzillament  per les seves fàbriques d’armes i instal·lacions militars (la Base Naval de San Diego, per citar-ne una).

Estats Units és un país governat per lobbys i el lobby que defensa la possessió d’armes té una força extraordinària. Per assegurar la seva influència sobre l’electorat ha creat la “Associació Nacional del Rifle”, que normalment la presideixen figures notables de l’espectacle,  la high-life, o expolítics brillants, aconseguint per aquest paradigma la força necessària perquè qualsevol proposta de control d’armament caigui en l’oblit
Quant a la proliferació de psicòpates assassins, homicides, criminals, malfactors i resta de fauna candidata a centres psiquiàtrics, quina resposta es pot donar?. Ben senzilla: Cocaïna, heroïna, barbitúrics, haixix, kif, coral·lina, amfetamines, etc. Els Estats Units és un dels països del món que quantitativament es consumeix més droga. Llavors, ens preguntem: Existirà per ventura una “Associació Nacional del LSD” en la clandestinitat?. Esperem que el bon fer dels seus polítics i la sensatesa del poble americà acabin amb aquesta xacra de l’armament tan greu i tan possessionada en aquell extraordinari País.

És un article de  JOSEP M. CONTIJOCH                                                                              

Print Friendly
Similar posts
  • La Guàrdia dels Prats. L’Arxiu Comarcal presenta a la Guàrdia una exposició documental sobre el poble. El dissabte 22 de juliol a les 7 de la tarda tindrà lloc la inauguració de l’exposició La Guàrdia dels Prats. Identitat i veïnatge al Local Social del poble. Es tracta d’una mostra de documentació dels fons del propi Ajuntament de la Guàrdia [...]
  • Acampada Jove 2017. 30.000 joves, nou èxit de public. L’Acampada Jove, el festival políticomusical ha tancat amb més de 30 mil joves, gaudint dels concerts el dijous dia 13 de Miquel del Roig – Xeic! – JoKB – La Pegatina – Aspencat – Doctor Prats – La Terrasseta de Preixens – DJ OGT El divendres dia 14 de [...]
  • Visita especial al Monestir de Poblet... Es tracta d’un dels actes de 2017 · Any Alabastre Sarral. El passat dissabte 15 de juliol un grup de 62 sarralencs i sarralenques feia una visita especial al Monestir de Poblet en el marc d’una de les activitats programades per celebrar el centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. La visita, [...]
  • Veritats d’una trajectòria «16». Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos en la seva primera formació. Ens comenta les actuacions a la Boite de l’Hotel Lauria, a la sala de festes Maxim’s [...]
  • Pobles de la Península Ibérica. Amb noms sorprenents. Viatjant per Espanya es troben un munt de pobles amb noms sorprenents, els quals imposa al viatger fer tota classe d’apreciacions, ja que n’hi ha de totes mena: jocosos, alegres, amenaçants, bondadosos, gastronòmics, malsonants i fins i tot algun d’esgarrifant. En la relació que adjuntem ho poden veure. Curiosament tots aquests pobles, [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

Pobles de la Península Ibérica. .

Curiosament tots aquests pobles, –salvant-ne dos que citarem–, estan molt orgullosos d’ostentar aquets noms i no han volgut canviar-los malgrat se’ls hi ha donat facilitats per fer-ho ....


acampada

Acampada Jove Montblanc 2017 -.- El 13, 14 i 15 de juliol

Vídeo resum de l'Acampada Jove 2016. Montblanc

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.