opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

“Tirotejos als EE.UU”.

Pel que es veu, als Estats Units l’esport favorit és tirotejar.

armas 1Els dispars es repeteixen en les escoles, en residències d’ancians, en cases particulars,  en cinemes. Fins i tot ja han arribat a les bases miliars i, l’última: horror! a les portes del Congrés Pel que sembla és un país on es desdejuna, es berena i se sopa al són dels trets produïts per presumptes pertorbats o psicòpates.

Aquests tirotejos han arribat fins a tal punt que el president Obama s’ha lamentat de les vegades que durant el seu mandat hagi hagut d’enfrontar amb aquesta tribulació: De seguir així .un d’aquests dies, el president acabarà  donant-se de nassos amb homicides dins el seu despatx Oval.

Quina explicació té que als Estats Units  es produeixi tant repetidament aquest tràgic fenomen?. Doncs més ni res menys el que tots sabem: que hauria d’imposar un control d’armament. És a dir, que no quedin les armes en mans particulars, fins i tot d’adolescents tal com ocorre avui. Observin l’anomalia: Actualment a Estats Units es poden comprar armes ensenyant tan sol un carnet de club, o fins i tot per correu revertit i pagament a reembors.  Fins i tot s’ha arribat afirmar que cert individu va comprar per telèfon un carro de combat de la guerra de l’Irak. I per si poca cosa, antics avions de guerra els pot adquirir qualsevol pilot amb carnet.

SONY DSCPerquè presidents, congressistes, senadors i altres autoritats permeten que ocorrin aquests desastres, coneixent el fons del mal com ho coneix la resta del món civilitzat?. Serà un dubte  difícil de contestar. Diuen que el president Omaba s’ha preocupat com cap altre per establir el control d’armes, sense aconseguir-ho de moment.

La pregunta: Per què un president queda vetat per la majoria del Congrés per posar límit a aquest desenfrenament?. Senzill, perquè en els EE.UU.. els  grups econòmics dominen per sobre els governs i l’economia és el punt de referència d’aquells grups de pressió. Llavors, perquè no s’evita el tràfec d’armes?, doncs, senzill,  perquè la fabricació i venda d’armes produeix diners. Se sap que l’estat de Califòrnia és el de la renda “per càpita” més alta dels  E.U. i ho és, senzillament  per les seves fàbriques d’armes i instal·lacions militars (la Base Naval de San Diego, per citar-ne una).

Estats Units és un país governat per lobbys i el lobby que defensa la possessió d’armes té una força extraordinària. Per assegurar la seva influència sobre l’electorat ha creat la “Associació Nacional del Rifle”, que normalment la presideixen figures notables de l’espectacle,  la high-life, o expolítics brillants, aconseguint per aquest paradigma la força necessària perquè qualsevol proposta de control d’armament caigui en l’oblit
Quant a la proliferació de psicòpates assassins, homicides, criminals, malfactors i resta de fauna candidata a centres psiquiàtrics, quina resposta es pot donar?. Ben senzilla: Cocaïna, heroïna, barbitúrics, haixix, kif, coral·lina, amfetamines, etc. Els Estats Units és un dels països del món que quantitativament es consumeix més droga. Llavors, ens preguntem: Existirà per ventura una “Associació Nacional del LSD” en la clandestinitat?. Esperem que el bon fer dels seus polítics i la sensatesa del poble americà acabin amb aquesta xacra de l’armament tan greu i tan possessionada en aquell extraordinari País.

És un article de  JOSEP M. CONTIJOCH                                                                              

Print Friendly
Similar posts
  • RIUBOMBORI 2017. Obertes les inscripcions al RIUBOMBORI 2017 en una edició que presenta com a novetat destacada el guardó “Reconeixement Jordi Francolí” Els grups o cantautors seleccionats per participar al festival percebran una dotació econòmica en forma de premi. La Cultural Jordi Francolí obre inscripcions als grups musicals i cantautors interessats a participar en el Festival Riubombori [...]
  • Inauguració de “Josep Darder. Retrats... El proper 26 de maig, a les set de la tarda, s’inaugurarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí l’exposició Josep Darder, retrats de llençol, una iniciativa de l’Associació Cultural Narcís Darder i del museu. L’exposició, que es podrà veure fins al 27 d’agost a la sala Maria Font, és una aproximació [...]
  • “Hospitalitat” de Jaume Vidal “Hospitalitat” guanya la votació popular d’XYZ que enguany intervindrà les torres de la Carrova i Campredó.   El projecte Hospitalitat de Jaume Vidal (Amposta 1977) ha guanyat per  votació popular la tercera edició de la convocatòria d’art públic i instal·lacions a espais singulars de les Terres de l’Ebre XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, que enguany [...]
  • “2017 · Any Alabastre Sarral” Segueixen les activitats organitzades en motiu de la celebració del centenari de la obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. Es realitzarà una cercavila i un contacontes ambientat en l’alabastre. Aquest diumenge 28 de maig està previst un acte de doble celebració, ja que a banda de “2017 · Any Alabastre Sarral”, cal destacar [...]
  • Festival Terres Catalunya. El festival terres Catalunya aposta per convertir les Terres de l’Ebre en un referent internacional del turisme sostenible.   Ja està tot a punt perquè del 31 de maig al 3 de juny se celebri a Tortosa la primera edició del terres Catalunya – INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM FESTIVAL i del congrés sobre Paisatge, [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....

Veritats d'una trajectoria 14

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.